Det första nationella Kvasermötet

Kvaser hade alltså ett ”upptaktsmöte” måndagen den 14:e juni på Ljungby berättarfestival. Ett femtontal berättande pedagoger hade mött upp och det allra roligaste var att vi kom från så olika verksamheter. Här diskuterade vi nu: Vad vill vi ha ett nätverk för berättande pedagoger till.

Vi kom fram till både några långsiktiga mål och andra lite mer ”direkta”.
En av frågorna var om Kvaser skulle vara ett nätverk eller en förening. Fördelar finns med båda alternativen, en förening kräver mer administration men ger bl.a. större ekonomiska möjligheter. Vi beslöt att tills vidare ha det som ett nätverk tills vi ser hur stort intresset är och hur mycket aktivitet det blir.

En sak som vi var överens om var, att för att Kvaser ska fylla den funktion som är tänkt, så är det viktigt att så många som möjligt är aktiva här på bloggen och på Facebooksidan och delar med sig av egna tips, tankar och frågor och informerar om de aktiviteter som kan vara intressanta för medlemmarna.

 De mer långsiktiga målen vi pratade om var : att få in berättande pedagogik i lärarutbildningen, hjälpa till med forskning och att arbeta fram mätinstrument för att få indikationer på vad vårt arbete ger för resultat.
De mer direkta målen – och som de flesta ville att nätverket skulle bidra med/till – var att lägga upp en bank av BERÄTTELSER , METODER och IDÈER (även ekonomiska tips) som man provat,  att använda den här sidan för att kunna ställa frågor och be om tips och som sagt,  tala om när det finns några intressanta aktiviteter.
En sak som vi i Göteborgsområdet redan börjat med är att ha lokala inspirationsträffar där vi ”face to face” diskuterar, berättar och provar idéer. Det är något vi hoppas sprider sig  för det har varit väldigt givande och roligt.

Till slut var vi överens om ett lång-kort mål, att det ordnas kurser specifikt för berättande pedagoger, både i startgroparna och för dem som jobbat ett tag.
Det var en sammanfattning av det som kom fram på mötet, har jag glömt något, litar jag på att ni fyller på med det. Och som sagt, ju fler som bidrar, desto mer givande blir vårt nätverk. Vi hörs.  

Hälsningar

Anna Karin Ärnström

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det första nationella Kvasermötet

  1. Marinella skriver:

    Tack för sammanfattningen. Det ska bli spännande och roligt att följa o delta i Kvaser-nätverket. Bra med seminarier o workshops just för oss som jobbar med att få fler pedagoger att berätta för och med sina elever – i alla åldrar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s